En smak av Filipinene og de magiske duftene
VÅRT SMAKFULLE UTVALG
Grillspyd med svin/Pork skewers
Dette er i utgangspunktet en forrett, men kan lett kombineres med ris og da har du en middag for 100,- Det er kjøttstykker som er skjært i terninger/biter som er tredd på et grillspyd. De blir lagt in spesiell marinade, slik at kjøttet får den gode og mystiske smaken. Den blir grillet på en grill på kjøkkenet før den er klar for å serveres. Anbefaler 2 spyd siden ett spyd er ment som en forrett. Er du småspist, så holder nok ett spydd.
Ingredienser:
Hvitløksfedd, soyasaus, lime juice, tomatketchup
Vår Ruller/Spring Rolls
Ingredienser:
Vår Ruller/Spring Rolls - Glutenfri
Dette er den sunne varianten av Vår Ruller. Den er bakt med grønsaker og kylling kjøttdeig inni og for å holde alt sammen på plass, så er det surret kål rundt vår rullene, Den skal vanndampens før den er klar for servering.
Ingredienser:
Ris, løk, kylling kjøttdeig, gulrot, egg, salt og pepper
Filippinsk Siomai
Shumai er en type tradisjonell kinesisk dumpling. I kantonesisk mat serveres det vanligvis som en dim sum snack. I tillegg til å ledsage den kinesiske diasporaen, vises en variant av shumai også i Japan og forskjellige sørøstasiatiske land.
Filippinsk siomai med calamansi og siling labuyo.
Siomai (filippinsk: siyomay) på Filippinene er ofte kvernet svinekjøtt, storfekjøtt, reker og lignende. Den er kombinert med forlengere som hvitløk, grønne erter, gulrøtter og blant annet som deretter pakkes inn i wonton-omslag. Det er ofte dampet, med en populær variant som stekes og resulterer i et skarpt ytre. Den dyppes vanligvis i soyasaus med saften av calamansi, en filippinsk lime, og noen ganger tilsettes en chili-hvitløksolje til sausen.
En fersk variant på siomai er pakket inn i laken etter wonton-omslagene, som markedsføres som "japansk".
Ingredienser:
Kvernet svinekjøtt, grønne erter, gulrøtter, hvitløksolje, hvitløk, soyasaus, lime og chilli